Hopp til innholdet

Velkommen til konferansen

Hva gjør vi med skogene? Effekter av skogbruk og klimaendringer på det boreale skogøkosystemet

på Norsk Skogmuseum i Elverum, 21-23 november 2023

TEMA

Konferansen vil ta for seg hvordan skogbruk og andre menneskeskapte miljøendringer påvirker biodiversitet, økologiske prosesser, økosystemfunksjon og karbon-binding/lagring i boreale skoger

Konferansen vil være todelt: De to første dagene er en regulær vitenskapelig konferanse bestående av lengre og kortere presentasjoner av forskere fra de nordiske landene, samt poster-sesjoner (alt på engelsk).  

Programmet den tredje dagen (samt slutten av andre dag) er mer retta mot skogeiere, skogbruksnæringen og ulike interesseorganisasjoner i Norge, og vil inkludere presentasjoner og diskusjoner, i all hovedsak på skandinaviske språk. Målet her er å presentere oppdatert vitenskapelig informasjon om effekter av skogbruk, klimaendringer og andre miljøfaktorer på skogøkosystemet, for et bredere publikum. Vi vil også fokusere på hvordan vi bedre kan oppnå en konsensus om relevant vitenskapelig kunnskap, på tvers av sektorer. 

 PROGRAM

Konferanseprogrammet er tilgjengelig her.

STRØMMING OG OPPTAK

Opptaket av den tredje dagen av konferansen er tilgjengelig her i sin helhet i én uke etter konferansen. Etter dette vil opptaket sannsynligvis bli redigert eller fjernet.

PRAKTISK INFORMASJON

Konferansen vil holdes 21-23 November på Norsk Skogmuseum på Elverum (https://skogmus.no). Det vil være mulig å delta på enten hele arrangementet, kun de to første dagene (vitenskapelig konferanse),  kun den siste dagen (mer utadrettet) eller en kombinasjon (de siste 1.5 dagene). Det tar omtrent 2 timer å nå Elverum fra Oslo med Trysil-ekspressen og 1 time og 20 minutter fra Gardermoen (se https://www.nor-way.no/ruter/trysilekspressen/). Man kan også ta tog via Hamar med buss videre til Elverum (se https://entur.no/).

Hotellrom kan bookes ved påmelding – det er to ulike hoteller tilgjengelig: Thon Partner Hotel Central og Thon Partner Elgstua, med henholdsvis 20 og 30 minutters gangavstand til Norsk Skogmuseum

KONFERANSEBUSS

Det er satt opp buss fra Oslo S 21. november og tilbake den 23 november. Bussen går fra Oslo Sentralstasjon taxi stand Sjøsiden (ved Thon Hotel Opera) direkte til konferansen kl. 07:30 den 21. november, med retur kl. 16:20 den 23. november. Reisen er gratis og må bookes ved påmelding til konferansen.


POSTERPRESENTASJON

Meld deg på til å ta med en poster i registreringsskjemaet. Anbefalt posterstørrelse er omtrent 90x120cm (A0) i portrettformat. Det vil arrangeres en postersesjon den første kvelden av konferansen.

KOSTNADER

Det vil være en påmeldingsavgift, se påmeldingsskjema. Priser for konferansepakker og hva disse dekker er tilgjengelig her.
Kostnad for hotellopphold er ikke inkludert i påmeldingsavgiften. Hotellrom betales ved hotellinnsjekk/utsjekk, med en omtrentlig pris på 2000 NOK per natt, inkludert frokost.

PÅMELDING

Siste påmeldingsfrist var 10. november. Det er nå stengt for påmelding til konferansen.

ARRANGØRER

Konferansen arrangeres av forskningsprosjektet EcoForest i samarbeid med Norsk Skogmuseum. EcoForest er støttet av Norges Forskningsråd. I tillegg støtter Tømtestiftelsen og UiO:LifeScience arrangementet.

KONTAKT

Kontakt Frida Schmidt på  fridasc@student.ibv.uio.no dersom du har spørsmål om konferansen.